Активни умни етикети срещу ментето.

#RFID tag

Фалшифицираните стоки струват на индустриите в ЕС милиарди евро загуби и хиляди работни места годишно. Ментето крие сериозен риск за живота и здравето на хората, подхранва организираната престъпност, подкопава доверието във върховенството на закона и влияе отрицателно върху околната среда.

В борбата срещу престъпленията в областта на интелектуалната собственост в Европа участват различни общодържавни структури и организации - ЕВРОПОЛ, Европейската служба за борба с измамите (OLAF), Европейската комисия, Министерствата на вътрешните работи на държавите и техните специализирани подразделения.

Какво могат да направят търговските дружества, за да защитят своите стоки и обекти на интелектуална собственост, от пиратско нашествие?

Използването на активни RFID тагове за дистанционно проследяване и наблюдение в реално време на местоположението на обекти и дори хора е относително широко разпространено. Тези типове етикети могат да се използват за извършване на отдалечена инвентаризация и гарантиране, че обектите остават на правилното им място, като по този начин осигуряват и защита срещу кражба. Те могат да се използват и за контрол на достъпа до офиси и големи площи (например конферентни зали или увеселителни паркове) без необходимост от идентификационни данни.

@kadikom

Smart Label, наричан още умен етикет, е изключително плосък конфигуриран транспондер под конвенционален печатно кодиран етикет, който включва чип, антена и свързващи проводници. Най-общо системите базирани на радиочестотна идентификация (RFID вложка) включват етикети и електромагнитен четец. Активните RFID етикети (тагове) имат вградена батерия и изпращат периодични електромагнитни сигнали.

В много процеси в логистиката и транспорта баркодът или 2D-баркодът е утвърден като ключово средство за идентификация на кратко разстояние. Докато автоматизацията на такова оптично кодиране е ограничена в подходящо разстояние за успешно четене и обикновено изисква ръчна операция за намиране на кода или скенери, които сканират цялата повърхност на кодиран обект, RFID вложката позволява напълно автоматизирано четене от определено разстояние. Въпреки това, механичната уязвимост на RFID-вложката е по-висока от обикновения етикет.

Персонализирането на интелигентни етикети е достъпно с чип карти. Използват се и комбинации от магнитни ленти с RFID чипове, особено за кредитни карти.

Примери за използването на RFID тагове са транспорт и локализиране на тръби, товарни контейнери и машини в нефтената и газовата индустрия, корабоплаването и логистиката, строителството, минното дело и производствa с висока добавена стойност.

www.kadikom.eu/contact

Чакай! Следва продължение...

Докато чакаш чети тук

Популярни публикации от този блог

ДЕЛОТО - BPO & IT проверка на личния състав. Дигитални номади @kadikom

КЛАСИЧЕСКИТЕ ХИТОВЕ